Twee extra rally's in Rally1 voor Pajari, vervangt Katsuta in Chili

Twee extra WRC-rally’s in Rally1 voor Pajari, vervangt Katsuta in Chili

Sami Pajari zal dit WRC-seizoen nog twee keer zijn opwachting maken met een Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid. De Fin vervangt Takamoto Katsuta in Chili.

De 22-jarige Sami Pajari vervangt Takamoto Katsuta voor ronde 10 van het 2024 WRC-seizoen tijdens de Rally van Chili later deze maand.

Katsuta wordt op de bank gezet “om zowel Takamoto (Katsuta, red.) als navigator Aaron Johnston de volledige steun te geven en hoopt dat deze korte onderbreking in een intens en competitief seizoen een kans biedt om te resetten en sterker terug te komen”, aldus het Toyota-team.

Toyota’s line-up voor Chili zal daarom bestaan uit Ogier, Rovanperä, Evans en Pajari. Katsuta keert terug voor de twee resterende rondes van het kampioenschap.

Rovanperä zal, als onderdeel van zijn part-time seizoen, niet deelnemen aan de Central European Rally, waardoor de ‘opstelling’ van het team voor de asfaltrally bestaat uit Ogier, Evans, Katsuta en Pajari.

Pajari: ‘Niet verwacht dat kans zo snel weer zou komen’

Pajari debuteerde tijdens zijn thuisrally in Finland met een Rally1-auto. De huidige nummer 2 in de WRC2-tussenstand werd toen vierde algemeen: “Het voelt goed om te weten dat Toyota dit vertrouwen in mij stelt. De Rally van Finland was als een droom die uitkwam voor mij, en daarna wilde ik natuurlijk alleen maar meer in een Rally1-auto rijden, maar ik had niet verwacht dat de kans zo snel weer zou komen.”

Latvala: ‘Zwaar seizoen voor Katsuta’

Toyota teambaas Jari-Matti Latvala over Pajari: “Omdat we verder willen investeren in getalenteerde jonge coureurs voor de toekomst, is het belangrijk om meer te leren over Sami’s capaciteiten, eerst op een aantal verschillende gravelwegen aan de andere kant van de wereld in Chili en daarna op asfalt in Centraal Europa.”

Over Katsuta vertelde Latvala: “Voor Taka (Katsuta, red.) is het een zwaar seizoen geweest, maar hij heeft de volledige steun van het team en iedereen weet dat hij de snelheid heeft.”

“Met deze pauze heeft hij de kans om te resetten en zich op te laden voor de laatste twee rally’s. De rally’s zullen belangrijk zijn, vooral Rally Japan natuurlijk, waar we hopen dat hij weer voor de podiumplaatsen kan vechten”, aldus de teambaas.

Foto: Toyota Gazoo Racing