Twente Rally: zelfde KP-namen maar toch vernieuwd met ruim 100 deelnemers

Twente Rally: zelfde KP-namen maar toch vernieuwd met ruim 100 deelnemers

De voorlaatste ronde van de Nederlandse Rallykampioenschappen staat volgende week op het programma tijdens de Twente Rally rondom Hengelo.

De inmiddels bekende Twente Rally-proeven vinden we ook dit jaar terug op het tijdschema. Dat betekent allerminst dat de rally exact hetzelfde zal zijn als vorig jaar.

Vijf van des zes proeven zijn volledig vernieuwd of worden anders(om) gereden, zo belooft de organisatie. Tijdens de openingsavond op zaterdag staan 2×2 proeven op het programma. Het zijn echter niet dezelfde proeven als vorig jaar. Dit jaar worden KP Hoeve en KP Stepelo namelijk verreden op de zaterdagavond.

Daarmee worden de traditioneel snelste proeven van de rally dus verplaatst naar de zaterdag, in het donker. De onwaarschijnlijk hoge gemiddelde snelheden van vorig jaar, Gert-Jan Kobus won de tweede doorkomst op KP Hoeve vorig jaar met een gemiddelde snelheid van maar liefst 152,6 km/u (!!!), zullen naar verwachting niet meer worden gehaald.

De proef kent minder lange rechte stukken en wordt grotendeels tegengesteld gereden vergeleken met vorig jaar, zo blijkt uit de KP-kaart van de proef die vanavond is gepubliceerd door de organisatie.

Hoe de overige KP-kaarten worden volgens de organisatie binnenkort onthuld.

Zondag met 2×4 en 1×2 proeven

Tijdens de zondag staan er 2×4 proeven en 1×2 proeven op het programma. De lus van vier proeven start met KP Twekkelo, waarna de rijders de industrieterreinproef Hengelo-Zuid zullen afwerken.

Na KP Hengelo-Zuid begeven de equipes zich naar KP Bentelo en vervolgens KP Zeldam. De wegen rondom Bentelo en Zeldam zullen voor het eerst sinds 2021 bij daglicht worden verreden.

Deze boucle Twekkelo/Hengelo-Zuid/Bentelo/Zeldam wordt vervolgens herhaald voor de tweede boucle van de dag.

De laatste boucle van de rally van twee proeven betreft derde doorkomsten in Twekkelo en Hengelo-Zuid. Het plan was initieel om deze lus van twee proeven aan het begin van de zondag te rijden, echter is deze dus verplaatst naar het einde van de dag.

Rond de klok van 17:33 uur zondagmiddag zal de winnaar van de Twente Rally bekend zijn. Onderaan de streep staan er 174,7 kilometers op snelheid op het programma. Daarmee is de Twente Rally de langste rally van Nederland qua competitieve kilometers van het jaar.

Er wordt entree gevraagd voor de publieksproef Hengelo-Zuid. Alle overige proeven zijn gratis te bezoeken.

De Twente Historic Rally start vóór de deelnemers van de Twente Rally op zondag. Tijdens de zaterdag ook, maar nét iets anders. Net zoals vorig jaar zullen de Historics namelijk alle vier de zaterdagproeven afwerken vóórdat de (moderne) Rally start met KP1.

Bekijk alle info (KP-kaarten, tijdschema’s, deelnemerslijsten en meer) van de Twente Rally hier!

Twente Rally 2024: blik op de deelnemerslijst

De inschrijvingen sluiten aankomende vrijdagavond om 23:59 uur. Ruim 110 equipes hebben zich reeds inschreven voor de Rally van Twente. Onder die equipes zitten uiteraard de leider in het ONRK Yannick Vrielink en zijn naaste achtervolger in het kampioenschap Dennis Rostek.

Ook regerend kampioen Kevin van Deijne is aanwezig, alsook Stig Andervang en thuisrijder Ingo ten Vregelaar. Richard Pex is op dit moment nog niet ingeschreven.

Vanuit een kampioenschap-perspectief naar de Twente Rally kijken? Lees alles over de huidige stand van zaken in het ONRK hier.

In het spannende NRK zijn de Noord-Brabantse titelkandidaten Edwin Wils en Ben van de Laar allebei aanwezig in Twente. Ook de gebroeders Klein Kromhof (Ceriel, Jeroen en Hendri) zijn erbij met hun razendsnelle Renault Clio Rally3’s.

Bij de Historic rally staan veel lokale rijders op de deelnemerslijst. De grote favoriet voor de zege is de huidige leider in het kampioenschap Antoine Biesheuvel. Biesheuvel maakt met zijn razendsnelle BMW M3 E30 grote kans om de titel al in Twente veilig te stellen.

Alles over de stand van zaken in het NRK én het Historic-kampioenschap is hier te lezen.

Bekijk alle info (KP-kaarten, tijdschema’s, deelnemerslijsten en meer) van de Twente Rally hier!