Rookie Rallyteam Brabant deelname aan Twente Historic Rally

Rookie Rallyteam Brabant deelname aan Twente Historic Rally

Rookie Rallyteam Brabant is enthousiast om aan te kondigen dat wij komend weekend deelnemen aan de Rocar-Tech Twente Historic Rally. Dit markeert de derde rally van het jaar waarin wij zullen starten met onze vertrouwde Ford Sierra RS Cosworth.

Lokale navigator

Helaas kunnen we deze keer geen gebruik maken van de diensten van onze standaard navigator, Berrie van Boxmeer, die momenteel geniet van een welverdiende vakantie. In zijn plaats zal de lokale rallynavigator Alex Eisenberg ons bijstaan. Met zijn uitgebreide kennis van de regio en eerdere ervaring als navigator voor Antoine van Ballegooijen, hebben we er vertrouwen in dat hij ons goed zal ondersteunen.

Industrieterrein Twentekanaal-Zuid, Hengelo (Ov.)

De rally vindt plaats in en rondom Hengelo, waar op zaterdag vier klassementsproeven worden verreden. Net als op zondag starten de historische rijders ook op zaterdag voor de moderne rallyklasse. We verwachten rond 17:00 uur te starten voor de eerste snelheidsproef, en afsluitend de auto rond 19:00 uur in Parc Fermé te plaatsen.

Op zondagmorgen worden de rallyauto’s om 08:40 uur naar de service gereden voor de eerste controle door ons serviceteam. Die dag staan er nog eens tien proeven op het programma.

Voor het publiek is er een speciale proef op het industrieterrein Twentekanaal-zuid, direct naast de service. Dit jaar zijn er weer uitdagende rondes en navigatiepunten ingelast, wat de wedstrijd extra spannend belooft te maken. We hopen onze auto rond 16:30 uur over de finishlijn te rijden.

Slicks of regen?

Na twee regenachtige rally’s, waaronder de ELE en de GTC, lijkt het erop dat de weersgoden ons opnieuw niet goed gezind zijn met verwachte neerslag voor aankomend weekend. Dit maakt de keuze voor banden uitdagend en versterkt de noodzaak voor de stuurmanskunsten van onze coureur om de lastige Sierra met achterwielaandrijving op de weg te houden.

Ford en Peugeot

Naast onze equipe, Antoine van Ballegooijen (Nuenen) en Alex Eisenberg (Hengelo Ov.) in de Ford Sierra RS Cosworth, vertegenwoordigen we ook de Rookie-kleuren met de equipe Jurgen van Hooidonk (Almelo) en Maick Goossen (Westerhaar-Vriezenveensewijk) in hun Peugeot 206 Rally Cup.

Wij kijken uit naar een spannende rally en hopen op een succesvol weekend in Hengelo!

Bron: Rookie Rallyteam Brabant