Abiteboul bevestigd als nieuwe teambaas Hyundai Motorsport

Abiteboul bevestigd als nieuwe teambaas Hyundai Motorsport

Cyril Abiteboul is een week voor de start van het nieuwe WRC-seizoen bevestigd als nieuwe teambaas van Hyundai Motorsport.

De voormalige teambaas van de Formule 1 teams van Caterham en Renault volgt Julien Moncet op als hoofd van team.

In december 2021 werd Moncet gepromoveerd van motorenbaas naar plaatsvervangend teambaas van het team nadat toenmalig teambaas Andrea Adamo onverwachts, een maand voor de start van het hybride-tijdperk in het WRC, aftrad.

Moncet bleef gedurende het hele seizoen vorig jaar fungeren als ‘plaatsvervangend’ teambaas. Na een moeizame start met de nieuwe i20 N Rally1 Hybrid wist Hyundai onder Moncets leiding vijf wedstrijden te winnen, het meeste aantal overwinning voor Hyundai in één seizoen.

Afgelopen jaar liet Moncet zelf meerdere malen weten de rol van teambaas wel op zich te willen nemen. Hij blijft verbonden aan Hyundai en gaat een nieuwe rol op zich nemen die gerelateerd is aan “toekomstige technologie.”

Hyundai heeft met de aanstelling van Abiteboul een week voor de start van het nieuwe seizoen weer een (vaste) teambaas: “Ik verheug me op de kans om bij Hyundai Motorsport aan de slag te gaan als Team Principal,” zei Abiteboul

“In de autosport bouwt het merk Hyundai, net als in de rest van hun activiteiten, voorzichtig aan zijn leiderschap. Ik ben enthousiast over het vooruitzicht om daar deel van uit te maken en de WRC- en Customer Racing programma’s te beheren, waar het team al heeft bewezen sterk te zijn.”

“Ik kijk ernaar uit om me onder te dompelen in de rallysport en meer te ontdekken over deze spectaculaire sport. Hyundai heeft mij volledig gesteund om de overgang naar deze functie soepel te laten verlopen. Ik kan niet wachten om te beginnen,” sloot de Fransman af.

Foto: Hyundai Motorsport